Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy
in our site...
NewsDomaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Вярна на стила си, и тази Reserva на Domain Bessa Valley ще ви очарова с френско изящество! Виното повтаря през годините с удивителна постоянност стила си, без да отстъпва и на йота от качествата на първата, легендарната Enira Reserva 2004. И макар след близо 20 години вече Domain Bessa Valley да имат и други вина в тежката категория като Grande Cuvée и Syrah, за най-заклетите им фенове тъкмо Reserva изразява истинското лице на винарната. А тази реколта е великолепна – комплексно вино, но и фино, изключително хармонично и… вкусно. Вино за учебник! Enira Reserva 2015 е купаж от четири сорта – мерло 60%, сира 33%, пети вердо 5% и каберне совиньон 2% и следва класическата френска технология за производство на качествени вина. Гроздето се селектира внимателно още на лозето и след това повторно в избата, като идеята е само най-добрият плод да бъде приет. Селекцията е на Марк Дворкин и граф Стефан фон Нoйперг, а философията им е да произведат вино с плътно тяло и отлична хармония, което да се реализира, едва когато е напълно завършено, но и да може да отлежава поне още няколко години. Самото вино е създадено от Светослав Джуров и Марк Дворкин. А гроздето е от прочутите лозя на Bessa Valley в землището на с. Огняново, Пазарджик, местност Зад баира, които вече са 19-годишни. Виното е отлежало 18 месеца в 50% нови и 50% второ напълване френски дъбови бъчви.

👉 Вижте повече информация:  

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015
Enira wines Follow us on instagram

‘A bottle of wine contains more philosophy than all the books in the world.”

#redwine #wine #winelover
...

16 0
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.