Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy
in our site...
NewsDomaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015 беше избрано за най-добро българско червено вино за 2019 в класацията на DiVino.

Вярна на стила си, и тази Reserva на Domain Bessa Valley ще ви очарова с френско изящество! Виното повтаря през годините с удивителна постоянност стила си, без да отстъпва и на йота от качествата на първата, легендарната Enira Reserva 2004. И макар след близо 20 години вече Domain Bessa Valley да имат и други вина в тежката категория като Grande Cuvée и Syrah, за най-заклетите им фенове тъкмо Reserva изразява истинското лице на винарната. А тази реколта е великолепна – комплексно вино, но и фино, изключително хармонично и… вкусно. Вино за учебник! Enira Reserva 2015 е купаж от четири сорта – мерло 60%, сира 33%, пети вердо 5% и каберне совиньон 2% и следва класическата френска технология за производство на качествени вина. Гроздето се селектира внимателно още на лозето и след това повторно в избата, като идеята е само най-добрият плод да бъде приет. Селекцията е на Марк Дворкин и граф Стефан фон Нoйперг, а философията им е да произведат вино с плътно тяло и отлична хармония, което да се реализира, едва когато е напълно завършено, но и да може да отлежава поне още няколко години. Самото вино е създадено от Светослав Джуров и Марк Дворкин. А гроздето е от прочутите лозя на Bessa Valley в землището на с. Огняново, Пазарджик, местност Зад баира, които вече са 19-годишни. Виното е отлежало 18 месеца в 50% нови и 50% второ напълване френски дъбови бъчви.

👉 Вижте повече информация:  

Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2015
Enira wines Follow us on instagram

Limited edition ENIRA🫶

Spectacular wine consisting of all 4 of our red grape varieties – Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot.

Gorgeous bouquet consists of fruity aromas dominated by plum, forest fruits, dark chocolate and vanilla. The taste is sappy and round. The structure is masterly done fill with soft tannins showing wine potential and right harvest time. Splendid harmony and finesse. Avery long and promising final.😏
...

7 0

Bessa Valley Winery is using French oak barrels for the smokey wooden aroma of the aged red wines.

#frenchoakbarrels #oldwine #enirawine #bessavalley
...

9 0
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.