Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy
in our site...
NewsBessa Valley Enira Reserva 2013 спечели сребърен медал на Concours Mondial de Bruxelles 2017

Bessa Valley Enira Reserva 2013 спечели сребърен медал на Concours Mondial de Bruxelles 2017

Bessa Valley Enira Reserva 2013 получи сребърно отличие на 24-ото идание на шампионата Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе между 5 и 7 май в Валядолид, Испания.

Reserva 2013 впечатли авторитетното жури с аромати на синя слива, сушени горски плодове, ванилия и шоколад. То е купаж между сортовете Merlot (20%), Syrah (28%), Cabernet Sauvignon (17%) и  Petit Verdot (35%) и е произведено по класическа френска технология, като е съзрявало 18 месеца във френски дъбови бъчви – 50% нови и 50% едногодишни.

Наградата от престижния конкурс е поредно признание за качеството на вината Enira. То се постига чрез прекрасния тероар (съвкупността от почвен състав и климатични условия) на местността, в която се отглежда гроздето, прецизната технология, разработена за всеки отделен сорт, ръчното бране и тройната селекция на гроздовите зърна.

На тазгодишния конкурс вината бяха оценявани от 320-членното жури с българско участие – журналисти, енолози, сомелиери, търговци и производители, които дегустираха и оцениха общо 9080 проби.

Основан през 1994 г., Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Повече за Domaine Bessa Valley

Лозовите масиви на Domaine Bessa Valley заемат 1500 дка и са разположени на склон с южно изложение. Избата и двете ферментационни сгради за винифициране на грозде са разположени в подножието на лозовия масив и заемат площ от 42 дка. Сред уникалните преимущества на Domaine Bessa Valley са резервоарите за ферментация – те са изработени от бетон, което осигурява по-добра обмяна, стабилност и баланс на червеното вино. След изтичането на периода на ферментация, виното отлежава във френски дъбови бъчви тип „барик”. Избата на Domaine Bessa Valley е с площ 3355 кв. м. и е вградена в скала, което осигурява естествена изолация и поддържа постоянна ниска температура. Domaine Bessa Valley е с капацитет на преработка 1000 тона грозде и производство на 1 милион бутилки вино. Всяка бутилка вино, произведена в Долината на бесите, е създадена по класическа френска технология от ръчно подбрано грозде от слънчевите хълмове в подножието на Родопите.

Enira wines Follow us on instagram

‘A bottle of wine contains more philosophy than all the books in the world.”

#redwine #wine #winelover
...

16 0
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.